WieKentKunst op bezoek in Museum Slager

Gemeente Oisterwijk schenkt schilderij
Bestuursleden van de Stichting WieKentKunst, oud-leden en een aantal mensen dat nauw verbonden is aan deze Moergestelse organisatie hebben woensdag 13 december Museum Slager in Den Bosch bezocht. Ze deden dat op uitnodiging van de gemeente Oisterwijk. De gemeente schonk een paar maanden geleden een schilderij van P. Slager aan het museum en mocht als tegenprestatie een aantal inwoners voor een gratis rondleiding uitnodigen.

WieKentKunst, dat cultuur inzet om Moergestel te versterken, ging met veertien personen ui Moergestel en Oisterwijk op de uitnodiging in. Het gezelschap werd getrakteerd op Bossche Bollen en op een rondleiding door het museum waarin het werk hangt van drie generaties van de Bossche schildersfamilie Slager.

Een van hen was Petrus Marinus Slager (1841-1912). Veertig jaar was hij als leraar verbonden aan de voorloper van de huidige kunstacademie in Den Bosch. Daar gaf hij onder andere les aan zijn kinderen Piet, Frans, Jeannette en Corry, die ook allemaal schilder werden en wier werken in het museum hangen. Het door de gemeente Oisterwijk geschonken schilderij uit 1897 is van de hand van de pater familias. Het heeft als titel ‘Onze Lieve Vrouwe’. Het stelt de Zoete Moeder van Den Bosch voor als koningin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *