Haal met WieKentKunst het voorjaar in huis

Mylène van de Ven van kwekerij Van de Ven met violen in hangpotten zoals die komende zaterdag door WieKentKunst worden verkocht. (Foto: Hennie van Schooten)

Mylène van de Ven van kwekerij Van de Ven met violen in hangpotten zoals die komende zaterdag door WieKentKunst worden verkocht. (Foto: Hennie van Schooten)

Ludieke actie jubileumjaar: verkoop violen in hangpot vanuit kraam St.-Jansplein
Aanstaande zaterdag 25 maart staat de Stichting WieKentKunst met een kraam op het St.-Jansplein. Vanuit deze kraam besteden de vrijwilligers van 09.30 uur tot 16.00 uur op een ludieke manier aandacht aan de viering van het jubileumjaar. Onder de titel ‘De Natuur van Moergestel’ viert WieKentKunst op 29 en 30 september en op 1 oktober het twintigjarig bestaan.

Inhakend op dit thema en onder het motto ‘Haal met WieKentKunst het voorjaar in huis’ zijn in de kraam violen in hangpotten te koop. Ze kosten 4,50 euro per stuk. De violen worden door kwekerij Van de Ven uit Oisterwijk geleverd tegen sterk gereduceerde inkoopprijs. De opbrengst komt ten goede aan de jubileumviering van WieKentKunst.

De informatiekraam is een van de eerste activiteiten waarmee de stichting naar de jubileumviering eind september toewerkt. WieKentKunst bestaat al twintig jaar louter bij de gratie van de inzet van vrijwilligers. Daardoor slaat de stichting er steeds in om voor relatief weinig geld een knap programma neer te zetten.

Maar het is onmogelijk om iets te organiseren zonder geld. Het jubileumprogramma wordt groots van opzet en kost daardoor extra geld. Daar willen de vrijwilligers zich dan ook extra voor inzetten. WieKentKunst krijgt daarvoor steun van de Rabobank Hart van Brabant. De plaatselijke bank heeft WieKentKunst uitgenodigd deel te nemen aan de actie ‘Aandeel in de buurt’. Over deze actie wordt vanuit de kraam op het St.-Jansplein ook informatie gegeven.

Tevens kunnen in de kraam boekjes over Moergestel worden gekocht die door WieKentKunst in de loop van de twintig jaar zijn gepubliceerd. Nog steeds verkrijg is bijvoorbeeld het Moergestels Straatnamenboekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *