Oproep aan Moergestel: Doe een duit in het zakje

Eind september viert WieKentKunst het 20-jarig bestaan. In die lange periode heeft de stichting veel sporen nagelaten, zoals ‘Moergestel in Buxus’ bij de molen. Het is een groene groet aan de bezoekers van het dorp.

Eind september viert WieKentKunst het 20-jarig bestaan. In die lange periode heeft de stichting veel sporen nagelaten, zoals ‘Moergestel in Buxus’ bij de molen. Het is een groene groet aan de bezoekers van het dorp.

WieKentKunst 20 jaar: Stichting begint actie voor extra feestprogramma
In het laatste weekeinde van september bestaat WieKentKunst twintig jaar. De stichting wil dit vieren met een extra groot feestprogramma voor heel Moergestel. Om dat te kunnen betalen heeft WieKentKunst een extra financieel steuntje in de rug nodig. De Rabobank Hart van Brabant wil helpen, maar daarvoor is de hulp van de Moergestelse gemeenschap nodig.

WieKentKunst voert deze actie onder de slogan ‘Doede mee en bènde gij d’r bij?’ Binnenkort wordt hierover bij alle Moergestelnaren een brief bezorgd.

Over wat WieKentKunst de afgelopen twintig jaar voor Moergestel heeft gedaan wordt wekelijks verslag gedaan in Moergestel-Nieuws. Deze indrukwekkende staat van dienst vraagt gewoon om iets extra’s, te meer omdat dit in feite een prestatie is geweest van de Moergestelse gemeenschap. Immers, in alles wat WieKentKunst doet wordt samengewerkt met personen en organisaties uit het dorp. Het succes van WieKentKunst is een succes van Moergestel.

De Rabobank Hart van Brabant besteedt jaarlijks veel geld aan veel verschillende maatschappelijke doelen. Een groot deel van het verenigingsleven van Moergestel kent de waarde die deze financiële bijdragen voor de organisaties – en daarmee voor de leden – hebben. Nu is de plaatselijke Rabobank een nieuwe actie begonnen onder de naam ‘Aandeel in de Buurt’.

In het werkgebied van de Rabobank Hart van Brabant zijn in vijf plaatsen vijf organisaties uitverkoren om aan deze actie mee te doen. In Moergestel is dat WieKentKunst. Het komt er op neer, dat als WieKentKunst er in slaagt 8.000 euro aan sponsorgeld op te halen, de Rabobank er 4.000 euro bijlegt. Voor de stichting is dit een enorm bedrag waar veel goede dingen voor Moergestel mee kunnen worden gedaan. Dit geld wordt gestoken in het extra feestprogramma in het laatste weekeinde van september, namelijk 29 en 30 september en 1 oktober 2017.

WieKentKunst zet alles op alles om het bedrag binnen te halen. Het bedrijfsleven wordt benaderd. Er komen ludieke acties. En de inwoners van Moergestel worden gevraagd een bijdrage te leveren. De stichting doet een oproep aan iedereen: steun WieKentKunst en investeer daarmee in de Moergestelse samenleving. Maak uw financiële bijdrage over op NL 06 RABO 0134 5307 99 t.n.v. WieKentKunst o.v.v. Aandeel in de Buurt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *