Oisterwijkse stadsdichter presenteert eerste dichtbundel in Moergestel

Burgemeester Hans Janssen nam het eerste exemplaar van de dichtbundel van stadsdichteres Karin van den Heuvel in ontvangst.(Foto: Paul Spapens)

Burgemeester Hans Janssen nam het eerste exemplaar van de dichtbundel van stadsdichteres Karin van den Heuvel in ontvangst.(Foto: Paul Spapens)

Karin van den Heuvel nam in boek meerdere gedichten over Moergestel op
‘Moergestel, mijn inspiratie.’ Dat is de titel van een van de gedichten in de eerste dichtbundel van stadsdichter Karin van den Heuvel van de gemeente Oisterwijk. De Oisterwijkse presenteerde het boek afgelopen vrijdagavond in Den Boogaard tijdens het openingsfestival van de Stichting WieKentKunst. Het eerste exemplaar was voor burgemeester Hans Janssen.

In de 84 pagina’s tellende dichtbundel staan enkele tientallen gedichten die Karin van den Heuvel in de twee jaar dat ze nu stadsdichter is heeft gemaakt. Elke organisatie in de gemeente Oisterwijk kan haar daarvoor uitnodigen. In Moergestel is daar flink gebruik van gemaakt. Een van de gedichten in het boek gaat over Moergestel Fiets- en Wandeldorp:
Voor competitie of plezier
Wordt gedegen uitgepakt
Door een bos of langs rivier
Is Moergestels topvertier
Op terrasjes uitgezakt.

De dichtbundel heeft als titel ‘Oisterwijk, Parel van inspiratie’. “Oisterwijk staat voor heel de gemeente”, benadrukte de stadsdichteres afgelopen vrijdagavond. In de dichtbundel staat een voorwoord van Hennie van Schooten, voorzitter van de Stichting WieKentKunst. In 2012 nam WieKentKunst het initiatief tot een stadsdichter voor de gemeente Oisterwijk. De eerste stadsdichter was Jan van Rijthoven. Karin van den Heuvel volgde hem op. Over haar stadsdichterschap dichtte ze:
Als dichter ben je vrijdag
Gedachten mag je uiten
En als ik dan begin
Ben ik niet meer te stuiten.

De dichtbundel is voor 12,95 te koop bij Boekhandel Oisterwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *