Puzzeltocht voor kinderen met hun ouders en opa’s en oma’s

Aan de hand van oude foto’s kijken naar de huidige situatie
Kinderen een stukje over de geschiedenis van Moergestel bijbrengen. En dat op een manier die kinderen aanspreekt en plezier bezorgt. Dat is de doelstelling van een speciaal voor kinderen ontwikkelde puzzeltocht. WieKentKunst hecht grote waarde aan het betrekken van kinderen bij het evenement over de geschiedenis van het dorp. Omdat zij de toekomst van Moergestel zijn is het goed en belangrijk dat ze iets van de geschiedenis kennen. Verleden, heden en toekomst vormen samen immers een drie-eenheid.

Voor deze puzzeltocht is een speciaal boekje ontwikkeld. Dit is gratis verkrijgbaar in de infostand in Den Boogaard. De puzzeltocht kan op zowel zaterdag als zondag worden gelopen. In het boekje staan foto’s van gebouwen vroeger en nu. Bij deze foto’s worden vragen gesteld over bijvoorbeeld de functie van een gebouw, wie er in woonde en dergelijke. De puzzeltocht bevat allerlei geinige opdrachten. De kinderen kijken aan de hand van oude foto’s naar de huidige situatie.

Voor iedere deelnemer is er een lekker snoepje ‘van voeger’. De winnaar ontvangt de bekende ‘100 % Moergesteltas’. Een tip: als je aan de puzzeltocht dit weekeinde niet mee kunt doen, haal dan toch een boekje want de puzzeltocht kan altijd gelopen worden. Dat is dan natuurlijk wel zonder het wedstrijdelement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *