Foto’s van bekende Moergestelnaren, poffers en mutsen, oude gereedschappen en ’t wasvrouwtje

Veel aansprekende activiteiten bij Stanislaus met muziek toe Omdat de Stichting WieKentKunst heel de gemeenschap bij alle activiteiten wil betrekken doet Stanislaus ook dit keer weer mee met een wel zeer uitgebreid programma. Met dit onderdeel wil de stichting in de eerste plaats de oudere bewoners plezieren (zij komen minder makkelijk buiten), maar wat er zaterdag en zondag is te doen is voor iedereen interessant.

Bij aankomst bij Stanislaus staat op het voorterrein een mobiele tentoonstelling van oude gereedschappen. De conservator van dit museum bezit veel kennis en kan mooi over het gebruik van de gereedschappen vertellen. Moergestelnaar Theo Roosen vult deze presentatie aan met oude motoren.

Binnen maken we kennis met ’t Wasvrouwtje. Zij presenteert een tentoonstelling met voorwerpen die vroeger werden gebruikt bij het doen van de was. Wat haar optreden echt geinig maakt is dat ze een paar keer een demonstatie geeft van ‘de was’. Een verzamelaarster van antieke poffers en mutsen toont haar collectie en vertelt er deskundig over. Moergestelse vrouwen droegen vroeger een eigen type muts.

Gedurende het hele weekeinde staan de drie reuzen van Oisterwijk, Moergestel en Heukelom opgesteld in de aula van Stanislaus. De hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor de Moergestelse reuzin Ermelindis. Bij het optreden in binnen- en buitenland worden de drie reuzen altijd begeleid door het feestorkest FC NOTT uit Oisterwijk. Zondagmiddag om 15.00 uur komt dit gezellige gezelschap een ‘nummerke’ spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *