Geslaagd bezoek aan museum zusters van Liefde in Tilburg

 

wiekentkunst-bezoek-museum-zusters-van-liefde-tilburg-1

Ruim dertig deelnemers telde de groep belangstellenden die maandag 19 september een bezoek hebben gebracht aan het museum van de Zusters van Liefde in Tilburg. Dit bezoek vond plaats als onderdeel van het evenement dat de Stichting WieKentKunst in het weekeinde van 23, 24 en 25 september 2016 organiseert. Het thema daarvan is ‘de geschiedenis van Moergestel’. Sinds de jaren ’40 van de negentiende eeuw hebben de Zusters van Liefde een grote, opbouwende rol gespeeld in de ontwikkeling van het dorp. 

wiekentkunst-bezoek-museum-zusters-van-liefde-tilburg-2

Daarom werd aan de zusters het verzoek gedaan of het museum kon worden bezocht. De rondleiding werd verzorgd door de zusters Delian en Veerle. De deelnemers waren zeer te spreken over de ontvangst en over de inhoud van het museum. Ze spraken van een ‘buitenkans’. Donderdag 22 september vindt nog een tweede bezoek plaats. Ook deze is volgeboekt. Omdat er zoveel belangstelling voor is, is door de zusters een derde mogelijkheid georganiseerd: op maandag 24 oktober om 14.00 uur. Opgeven kan via info@wiekentkunst.nl. er is plaats voor maximaal 30 deelnemers.

 

2 reacties op “Geslaagd bezoek aan museum zusters van Liefde in Tilburg

  • Bedankt Marie-Anne,
   zegt het voort
   was georganiseerd door wiekentkunst
   deze organisatie organiseert aanstaande zaterdag en zondag in moergestel het jaarlijks evenement, nu met als thema ‘de geschiedenis van moergestel’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *