Bewoners Olivier schilderen voormalig Antoniusklooster en nieuw Olivier-huis

Bewoners van Olivier werken onder leiding van Carla Tacken aan de schilderijen.(Foto: Tom Tacken)

Bewoners van Olivier werken onder leiding van Carla Tacken aan de schilderijen.(Foto: Tom Tacken)

Bezoekers MMC worden welkom geheten door schilderijen
De bezoekers van het Medisch Centrum Moergestel worden tijdens WieKentKunst op zondag 25 september welkom geheten door twee bijzondere schilderijen. Deze stellen het voormalige Antoniusklooster van de Zusters van Asten voor en het nieuwe Olivier-huis dat er voor in de plaats is gekomen. De twee schilderijen zijn gemaakt door de bewoners van Olivier.

Met de twee schilderijen doen ze mee aan WieKentKunst ‘Geschiedenis van Moergestel’. De twee werken drukken heden en verleden op een buitengewoon mooie én betrokken manier uit. Het schilderij van het Olivier-huis laat precies dat gedeelte zien van het grote complex dat is gebouwd op de plaats van het klooster. Het Olivier-gedeelte staat aan de kant van de Reusel. De voorzijde is de gevel van het Medisch Centrum Moergestel.

Olivier is een wooninitiatief waar zorg en wonen op maat wordt geboden aan twaalf mensen met een lichamelijke of een verstandelijke beperking. Sinds 2009 hebben ze allemaal een eigen appartement. Een van de bewoners is Tijn Tacken, zoon van de oorspronkelijk uit Moergestel afkomstige Carla en Tom Tacken-van Gisbergen. “Ik ben een van de ouders van dit ouderinitiatief en dan moet je ook initiatief tonen”, aldus Carla Tacken over waarom ze leiding heeft gegeven aan het ontstaan van de twee schilderijen.

Een andere reden is dat ze regelmatig workshops geeft aan de bewoners van Olivier. De twee schilderijen zijn in twee fases gemaakt. De basis is getekend door Teun op ’t Hoog. Hij is sterk in het maken van cartoonachtige tekeningen. Werk van hem siert bijvoorbeeld het Moergestels Kookboekje van WieKentKunst op. De tekeningen zijn door de bewoners van Olivier ingekleurd. WieKentKunst is blij met deze deelname van Olivier omdat de stichting er steeds naar streeft iedereen in Moergestel te betrekken bij de activiteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *