Mandje voor het goede doel in Stanislaus

In de aula van Stanislaus staat een mandje waarin de plastic doppen kunnen worden gedeponeerd.(Foto: Paul Spapens)

In de aula van Stanislaus staat een mandje waarin de plastic doppen kunnen worden gedeponeerd.(Foto: Paul Spapens)

Moergestel spaart nog steeds plastic doppen voor Hulphond Nederland
In Moergestel wordt nog steeds op een bijzondere manier gespaard voor Hulphond Nederland. In Stanislaus staat een mandje waarin plastic doppen van bijvoorbeeld melk- en sappakken kunnen worden gedeponeerd. Met de opbrengst uit de verkoop van deze doppen betaalt de Stichting Hulphond Nederland de opleiding van hulphonden van veteranen met een Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS).

Tijdens de opleiding leren de honden zeventig vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Als eerste in Nederland plaatste de stichting in 2012 een PTSS-hulphond bij een veteraan met Post Traumatische Stress Stoornis.

Het sparen van de plastic dopjes is een sympathieke actie omdat iedereen er aan mee kan doen. In een gemiddeld huishouden komen elke week van deze dopjes beschikbaar. Het is een kwestie van ze apart houden en eens in de paar weken de collectie in het mandje Stanislaus deponeren. Het mandje staat in de aula. En wie het niet meteen kan vinden: alle ouderen kunnen het meteen aanwijzen.

De dopjes brengen de stichting 22 cent per kilo op. Alle mogelijke doppen, groot en klein en in alle kleuren kunnen voor de actie worden gespaard. Frisdrankdoppen, de wat grotere doppen waarmee pakken yoghurt worden afgesloten of de nóg grotere doppen op spuitbussen. De actie is in september vorig jaar door de Stichting WieKentKunst in Moergestel geïntroduceerd. WieKentKunst organiseerde toen het succesvolle dierenwiekent met onder meer een glansrol voor Aagje de Knuffelkoe. In het laatste weekeinde van september organiseert WieKentKunst weer het jaarlijkse evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *