Kandidaten aanmelden voor de Moergestelse vrijwilligersprijs

Na de bekendmaking van Martien Oerlemans als winnaar van de Moergestelse vrijwilligersprijs vraagt burgemeester Hans Janssen de laureaat om een eerste reactie. In zijn linkerhand houdt de burgemeester het bronzen beeldje van reuzin Ermelindis. Rechts Hennie van schooten, voorzitter van de jury.(Foto: Paul Spapens)

Na de bekendmaking van Martien Oerlemans als winnaar van de Moergestelse vrijwilligersprijs vraagt burgemeester Hans Janssen de laureaat om een eerste reactie. In zijn linkerhand houdt de burgemeester het bronzen beeldje van reuzin Ermelindis. Rechts Hennie van schooten, voorzitter van de jury.(Foto: Paul Spapens)

Voor zestiende keer Moergestels eerbetoon aan vrijwilligers
Voor de jaarlijkse Moergestelse vrijwilligersprijs kunnen nog tot en met 15 mei kandidaten worden aangemeld. Door de jury wordt voor de zestiende keer deze prijs toegekend. Dit respectabele aantal geeft wel aan hoezeer de vrijwilligersprijs inmiddels is geworteld in Moergestel. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de voorafgaande winnaars, allemaal mensen die zich als vrijwilliger inzetten voor de Moergestelse samenleving.

De eerdere winnaars waren Eddie Hurkmans, Kees van de Loo, Jo Denissen-van Kerkoerle, Jo Denissen-van de Wouw, de Kerkhofgroep, Scouting St. Jan, Jacqueline Vis-van de Wouw, Kees Jansen, de Moergestelse omroep MTV,Corrie en Rien Ceulemans, EHBO Sint Christoffel, de vrijwilligers van de Zonnebloem, Ton van der Dussen, Dorris Rijnen en vorig jaar Martien Oerlemans.

De uitreiking van de Moergestelse vrijwilligersprijs vindt in september plaats als onderdeel van het jaarlijks evenement van WieKentKunst. De Moergestelse vrijwilligersprijs is een gemeentelijke prijs. Het initiatief is destijds genomen door de Stichting WieKentKunst. Later is dit eerbetoon aan de vrijwilligers overgenomen door de gemeente. Nu zijn er vrijwilligersprijzen voor alle drie de kernen: Moergestel, Heukelom en Oisterwijk. In Moergestel wordt de prijs nog steeds toegekend onder auspiciën van de Stichting WieKentKunst.

Elke kern heeft een eigen jury, een eigen prijswinnaar, een eigen uitreiking en een eigen beeldje. In Moergestel krijgt de winnaar behoudens een geldbedrag van 250 euro een door de Moergestelse kunstenaar Kees Ketelaars gemaakt bronzen beeldje dat de reuzin Ermelindis voorstelt. De volledige benaming van de vrijwilligersprijs is dan ook ‘De Moergestelse Reus’. De idee achter deze naam is dat een vrijwilliger, net als een reus, met kop en schouders boven de rest van de samenleving uitsteekt.

De jurering wordt gedaan door een onafhankelijke jury van betrokken Moergestelnaren onder voorzitterschap van Hennie van Schooten (voorzitter Stichting WieKentKunst). De jury wordt gevormd door Jeanne Jonkers, Annie van Roessel, Corrie op ’t Hoog-Basemans, Lian Kocx, Marieke van Kerkoerle-Vughts, Mieke Visser, Niels van de Ven en Jan Vriens. Samen vormen zij een mooie dwarsdoorsnede van de Moergestelse samenleving.

Aanmelden voor de vrijwilligersprijs gaat eenvoudig. Het beste is om even contact op te nemen met Hennie van Schooten. Telefoon 06-57342371. Aanmelden kan ook per brief (D’n Duyp 41) of per email hennievanschooten@home.nl.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *