Moergestelse stelt een kookboek samen

Marleen Kuypers in de keuken tijdens de afgelopen Kerst

Marleen Kuypers in de keuken tijdens de afgelopen Kerst

Marleen Kuypers won vorig jaar receptenwedstrijd van WieKentKunst
Marleen Kuypers (1993) heeft in eigen beheer een kookboek uitgegeven. De geboren Moergestelse werd vorig jaar in Moergestel en Midden-Brabant bekend nadat ze een receptenwedstrijd met insecten van WieKentKunst had gewonnen. Dit recept staat ook in het kookboek, dat in totaal 85 zeer uiteenlopende recepten bevat.

Marleen Kuypers noemt haar 100 pagina’s tellend kookboek ‘een hobbyproject’. Ruim een jaar lang verzamelde ze en fotografeerde ze zo’n beetje alles wat ze kookte. Het kookboek van de ondernemende Moergestelse staat vol met (meestal) gezonde en altijd gemakkelijk te bereiden gerechten. ‘Ik vind dat mooie gerechten en lekkere recepten niet vergeten mogen worden’, aldus Marleen Kuypers over het ontstaan van het kookboek.

De geboren Moergestelse woont momenteel in Utrecht. Vijf jaar geleden startte ze de studie consumentenwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. Ze ging toen ook op zichzelf wonen. Gebakken eieren en opgewarmde lasagne maakten snel plaats voor volwaardige maaltijden. ‘Koken werd één van mijn grootste hobby’s’, aldus Marleen Kuypers.

In het kookboek staan recepten voor ontbijt en lunch, soep, salade, vis vegetarisch, hartig gebakken en zoet. Het pasteitje met meelwormen-ragout waarmee ze vorig jaar de receptenwedstrijd van WieKentKunst won staat er ook in. Op het totaal aan recepten in het kookboek is het een rariteit, maar Marleen Kuypers noemt insecten ‘een nieuwe superfood’. Ze weet waarover ze het heeft want tijdens haar studie legde ze zich onder meer toe op de vraag hoe min 2050 iedereen op de wereld voldoende te eten heeft. Het antwoord daarop is volgens Marleen Kuypers insecten.

Het kookboek kost 9,95 euro. Het kan alleen bij de samenstelster worden besteld. In Moergestel levert ze het gratis is. Buiten Moergestel zijn de verzendkosten 3,45 euro, Bestellen kan via mhrkuypers@gmail.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *