Dierenschilderijen, stropersattributen, hondenkarren, selfies en devotieprentjes…

WieKentKunst deed een oproep voor het maken van selfies met dieren. Op een van de foto’s die in Galerie De Verdieping zijn te zien staan Kim en Lotte op ’t Hoog met Tokkie de Kiep.

WieKentKunst deed een oproep voor het maken van selfies met dieren. Op een van de foto’s die in Galerie De Verdieping zijn te zien staan Kim en Lotte op ’t Hoog met Tokkie de Kiep.

Rijk gevulde expositie galerie De Verdieping
Als een Moergestelse boer vroeger een ziekte onder het vee had, riep hij de hulp in van de heilige Antonius Abt. In zijn kerkboek stak een prentje waarop deze heilige met een varken was afgebeeld. Er zijn tietallen heiligen die op devotieprentjes staan samen met dieren. Een uitgelezen selectie van deze prentjes is sterk uitvergroot en met nadere toelichting te zien in De Verdieping. 

Het is een van de verschillende tentoonstellingen in deze galerie aan de Industrieweg. Hier zijn op zaterdag en zondag ook selfies te zien die mensen van zichzelf met hun dieren maakten. Er hangen prachtige dierenschilderijen gemaakt door Moergestelse kunstenaars. Er staat een originele Moergestelse hondenkar van meer dan een eeuw oud. Een kenner van dit onderwerp geeft er lezingen over. Moergestelverzamelaar Ad (Adr. Zn.) Wolfs toont er onder meer zijn verzameling attributen die Moergestelse stropers gebruikten.

Marjan Denissen-van Daelen is een van de Moergestelse schilderessen van wie dierenschilderijen in Galerie De Verdieping zijn te zien.(Foto: Paul Spapens)

Marjan Denissen-van Daelen is een van de Moergestelse schilderessen van wie dierenschilderijen in Galerie De Verdieping zijn te zien.(Foto: Paul Spapens)

Met recht kan gesproken worden van een rijk gevulde expositie in Galerie De Verdieping. In de bioscoop die onderdeel is van de Verdieping draait een film die door Ed Hurkmans is samengesteld uit materiaal van MTV. Deze film heeft de Moergestelnaar en zijn dieren als onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *