Dieren bewonderen en trappistenkaas proeven

De Geitenhoeve bij de trappisten organiseert prijsvraag
Het geitenbedrijf van Ingrid en Anton van der Bruggen is bij elke Moergestelnaar bekend. Die mooie witte dieren lopen geregeld in de weilanden gelegen aan de weg van Tilburg naar Moergestel. De witte spikkels in de groene wei trekken geheid de aandacht. Altijd al een keer het bedrijf met de stallen willen bezoeken? Dat kan, tijdens WieKentKunst. De trappisten maken kaas van de geitenmelk en die geitenkaas kan je proeven. 

Er is nog een derde reden om een bezoek aan de Geitenhoeve van Ingrid en Anton van der Bruggen in de route op te nemen. Het echtpaar organiseert een prijsvraag waarmee geitenkaasjes van de trappisten kunnen worden gewonnen. Een vraag zou kunnen zijn hoeveel liter een melkgeit per jaar geeft. Ingrid en Anton van der Bruggen behoorden tot de pioniers van de moderne melkgeitenhouderij.

Een bezoek aan het bedrijf sluit goed aan bij het bezoek aan de melkveehouderij aan de Pijnendijk en de Nederlandse landgeiten (zie elders op deze pagina’s). Jet proeft zowel producten van koeienmelk en van geitenmelk en je maakt kennis met de voorouders van de witte geiten van Ingrid en Anton van der Bruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *