De roofvogels van Ties van Engeland: ‘Kracht en power’

 

De havik van Ties van Engeland straalt pure kracht en power uit. Met dit dier geeft de Moergestelnaar demonstraties tijdens WieKentKunst.(Foto: Paul Spapens)

De havik van Ties van Engeland straalt pure kracht en power uit. Met dit dier geeft de Moergestelnaar demonstraties tijdens WieKentKunst.(Foto: Paul Spapens)

Haviken, uilen en woestijnbuizerds op landgoed Hooge Braaken
“Kracht en power”, dat is wat Ties van Engeland aanspreekt in roofvogels. De manier waarop hij dat zegt kan niet krachtiger: “Pure kracht, alleen de krachtigste overleven, de manier waarop ze jagen en een prooi verschalken – prachtig.” Moergestelnaar Ties van Engeland is in het bezit van drie soorten roofvogels: haviken, uilen en Amerikaanse woestijnbuizerds. 

Met plezier en passie geeft hij tijdens WieKentKunst (alleen op zondag) demonstraties met zijn roofvogels. Hij doet dat bij zijn woning op het terrein van landgoed Hooge Braaken. Dat is het landgoed langs de weg van Moergestel naar Oisterwijk, vlakbij het kapelletje. “We gaan er een mooi feestje van maken”, zegt Ties van Engeland over zijn deelname aan WieKentKunst.

Met de haviken jaagt hij onder meer in het Rotterdams havengebied. In de buurt wil Ties van Engeland overigens ook wel eens met zijn haviken jagen. In de buurt kan zijn rond landgoed Hooge Braaken, het jachthuis en de villa die eens toebehoorden aan Carol Schade. Sinds 17 jaar is Ties van Engeland beheerder van Hooge Braake. Hier houdt hij zijn roofvogels. Ties van Engeland werd in 1956 in Schijndel geboren.

Van jongs af aan heeft hij interesse gehad in roofvogels. Hij ging ze zelf houden. Dit is een zeldzame hobby. Behalve genieten van de dieren en jagen met de havik, doet Ties van Engeland veel aan educatie met de roofvogels. Hij komt wel eens op Stanislaus en op de Moergestelse scholen. En natuurlijk doet hij mee aan WieKentKunst over de Moergestelnaren en hun huisdieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *