Maak een selfie of andere foto van jou met je huisdier

Frédérique en Oliviér Lejeune uit Moergestel op de foto met hun grootste vriend, Woody. (Foto: Paul Spapens)

Frédérique en Oliviér Lejeune uit Moergestel op de foto met hun grootste vriend, Woody. (Foto: Paul Spapens)

Foto’s ‘Dier en Baasje’ komen op tentoonstelling van WieKentKunst Moergestel
Ruim de helft van de Nederlandse gezinnen (4,06 miljoen) heeft één of meer huisdieren. De ongeveer dertig miljoen gezelschapsdieren worden geregeld met het baasje samen op de foto gezet. De Stichting WieKentKunst in Moergestel roept de eigenaren op een selfie of een andere foto van het baasje met zijn huisdier op te sturen naar het emailadres info@wiekentkunst.nl. Deze foto’s komen op een tentoonstelling met als titel ‘Dier en Baasje’ in Moergestel. 

Om de per email toegestuurde digitale foto’s te kunnen exposeren moeten ze worden geprint. Om een fatsoenlijke print te kunnen maken moeten de foto’s een resolutie hebben van minimaal 150 DPI. Na afloop van de tentoonstelling in Moergestel worden de foto’s gratis ter beschikking gesteld aan de inzenders. Alle foto’s komen ook op de website van WieKentKunst.

WieKentKunst is een fenomeen in Moergestel. Al achttien jaar organiseert de stichting jaarlijks een eigenzinnig festival. Een werkgroep bedenkt een thema. Dit wordt door de inwoners uitgewerkt tot een evenement. In zijn opzet is WieKentKunst uniek. Thema’s die in de loop der jaren aan de orde zijn geweest zijn onder andere natuur, architectuur, spel en spelen, eten en drinken en ambachten. Het thema 2015 is huisdieren. Rond dit thema wordt in het weekeinde van 25, 26 en 27 september het jaarlijkse festival gehouden.

Een van de vele onderdelen van WieKentKunst 2015 is een tentoonstelling van baasjes met hun huisdieren. Baasjes, dat kunnen personen individueel zijn, gezinnen, kinderen met hun grootouders, klassen van basisscholen, maar evenzeer ouderen met hun huisdier of mensen met een beperking die hulp krijgen van een huisdier. Behalve om een foto vraagt de organisatie ook om enige informatie. Vertel bij de foto de naam van het baasje, de naam van het huisdier, wat voor dier het is, de woonplaats en vertel er ook bij waarom het huisdier zo lief is of wat voor eigenaardigheden het huisdier heeft.

De foto’s kunnen tot uiterlijk 21 augustus worden ingestuurd naar info@wiekentkunst.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *