Expositie in schoenenwinkel

Peter Ligtvoet laat een nagemaakte lederen schoenmakersschort zien waarop handwerktuigen van zijn opa zijn bevestigd. De schort is een van de voorwerpen die tijdens WieKentKunst in de winkel wordt geëxposeerd.

Peter Ligtvoet laat een nagemaakte lederen schoenmakersschort zien waarop handwerktuigen van zijn opa zijn bevestigd. De schort is een van de voorwerpen die tijdens WieKentKunst in de winkel wordt geëxposeerd.

Ligtvoet Shoes ‘established’ in 1955 Schoenen heten in de schoenenwinkel van Maaike en Peter Ligtvoet ‘shoes’. Boven de afdeling jongensschoenen staat ‘boys, bij de meisjes ‘girls, bij de mannen ‘men’ en bij de vrouwen ‘women’. Logisch dat in het logo van Ligtvoet Shoes ‘established 1955’ staat – opgericht in 1955. Het veelvuldig gebruik van het Engels kun je uitleggen als een voorbeeld van bij de tijd blijven. In feite is daar de winkel aan de Raadhuisstraat en de voorgeschiedenis daar een totaal voorbeeld van. De geschiedenis van Ligtvoet wordt tijdens WieKentKunst in de winkel door middel van een tentoonstelling van voorwerpen verteld. De geschiedenis van Ligtvoet begint in een tijd toen ‘shoes’ nog schoenen werden genoemd. Samen met een paar andere families vestigden de grootouders van Peter Ligtvoet zich in de jaren ’30 vanuit Kaatsheuvel in Moergestel. Opa Ligtvoet werkte bij meerdere bedrijven in Moergestel en begon in de oorlog min of meer voor zichzelf door klompen te repareren. Na de oorlog startte hij een eigen bedrijfje in een schuurtje achter zijn huis. Het bedrijfje werd een bedrijf. Aan de Industrieweg werd een bedrijfspand gebouwd waarin nu CSO is gevestigd. Opa verkocht zijn zelfgemaakte schoenen vanuit een winkeltje. Daarmee werd in 1955 een begin gemaakt. Vandaar ‘established’ in 1955. Het nieuwe bedrijfspand kreeg een serieuze winkel. Vier zonen kwamen in de zaak. Op zijn beurt werd kleinzoon Peter in 1988 aangesteld als bedrijfsleider. In 1991 verhuisde winkel naar de Raadhuisstraat. In dit pand is Ligtvoet Shoes nog steeds gevestigd. In 1992 ging de in kinderschoenen gespecialiseerde schoenfabriek failliet. Nu trekt Ligtvoet Shoes van Maaike en Peter Ligtvoet klanten uit de wijde omgeving. De winkel heeft nog steeds kinderschoenen als specialisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *