Boekje met verhalen over Moergestel Schoenendorp

Een van de vele historische foto’s in het boekje. Piet Basemans aan het werk in zijn eenmansbedrijfje de Gelaarsde Kat.

Een van de vele historische foto’s in het boekje. Piet Basemans aan het werk in zijn eenmansbedrijfje de Gelaarsde Kat.

De WieKentKunst-bibliotheek groeit
Tijdens het evenement Moergestel Schoenendorp presenteert WieKentKunst een boekje met verhalen over heden en verleden van de schoen- en lederindustrie in Moergestel. Het boekje is geschreven door Paul Spapens. WieKentKunst heeft er een goede gewoonte van gemaakt om van elk thema een boekje uit te brengen. Door de jaren heen is er een aardige WieKentKunst-bibliotheek gegroeid.

Het door het Moergestelse bedrijf Inpetto Fotografisch vervaardigde boekje wordt ten doop gehouden vrijdagavond tijdens het Schoenenbal. Dan krijgt wethouder van cultuur Ina Batenburg het eerste exemplaar aangeboden. Het boekje kost 5 euro en is tijdens WieKentKunst te koop op alle plaatsen waar dit evenement wordt gehouden.

In het verleden is al meer gepubliceerd over het schoenenverleden van Moergestel. Dit nieuwe boekje voegt een interessant element toe doordat de Moergestelnaren zelf het verhaal vertellen. Zo staat er een verhaal in over het zeer grote fenomeen van thuiswerkers. Er wordt stilgestaan bij de relatie tussen Moergestel en de Langstraat. Verdwenen bedrijfjes als De Gelaarsde Kat komen opnieuw tot leven. In het boekje staan veel actuele en historische foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *