De keizer is in Moergestel zijn schoenen kwijt

Komisch toneelstuk speciaal geschreven voor Schoenendorp
Een gelegenheidstoneelgroep voert tijdens WieKentKunst een speciaal geschreven toneelstuk op. De titel is ‘De schoenen van de keizer’ en het is geschreven door Freya Snelders-van Elderen. Het komisch stuk duurt een kwartier en wordt zondagmiddag 28 september een paar keer opgevoerd in Den Boogaard (13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur) en er is ook een voorstelling in Stanislaus (16.00 uur). Hoewel de titel anders doet vermoeden, richt ‘De schoenen van de keizer’ zich vooral op een volwassen publiek. “Al zullen kinderen er zeker ook plezier aan kunnen beleven”, aldus Freya Snelders.

‘De Schoenen van de keizer’ gaat over een ‘sullige’ 65-plusser wiens echtgenote met een paar vriendinnen in Spanje op vakantie is. De man is lid van het gilde. Als hij naar het gilde wil gaan zijn zijn gildeschoenen weg. Ze zijn gestolen. De vrouw van de ‘sullige’ 65-plusser moet haar man te hulp schieten.

Het toneelstukje draait om de gestolen schoenen en daarmee sluit het mooi aan bij het thema Moergestel Schoenendorp van WieKentKunst. Freya Snelders heeft het hier speciaal voor geschreven. Het is niet de eerste keer dat ze voor het toneel schrijft. Vorig jaar voerden Die Naemloze Spelers ‘Frotje en de Swahoeloe Krijgers’ van haar hand op. De toneelgroep had daarmee veel succes.

De gelegenheidstoneelgroep bestaat uit Freya Snelders, haar broer Ewold van Elderen, zijn zoon Isar (16) en Hanneke van de Sande en Michael Denissen. Allemaal hebben ze ervaring met toneelspel. “Ik vind schrijven leuk”, zegt Freya Snelders over het ontstaan van ‘De schoenen van de keizer’.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *