WieKentKunst begint dit jaar met een Schoenenbal

Bonte avond met verhalen en vermaak rond het thema Moergestel Schoenendorp
Op vrijdagavond 26 september begint WieKentKunst met een Moergestels Schoenenbal in Den Boogaard. Het is de opening van een weekeinde vol activiteiten rond het thema Moergestel Schoenendorp. Het Moergestels Schoenenbal is een bonte avond met verhalen en vermaak. De presentator is Frank van Pamelen. Hij is cabaretier en zijn optreden is op zich al een garantie voor een mooie avond. De toegang is gratis.

WieKentKunst wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. Het thema is dit keer Moergestel Schoenendorp. Moergestel is groot én bekend geworden door de schoenindustrie. In het dorp staat zelfs een van de laatste schoenfabrieken van Nederland. Het evenement Moergestel Schoenendorp wordt op de typische WieKentKunst-manier uitgewerkt met laagdrempelige activiteiten voor iedereen.

Twee jaar geleden opende WieKentKunst met een Moergestels Boekenbal. Dit was een groot succes. Het Moergestels Schoenenbal is daar een variant op. Opnieuw is Frank van Pamelen de presentator. Hij is een bekend liedjes- en boekenschrijver en cabaretier. Als opvolger van Ivo de Wijs was hij jarenlang de stem van het populaire radioprogramma Vroege Vogels. Het sprankelend optreden van Frank van Pamelen als presentator alleen al maakt een bezoek aan het Moergestels Schoenenbal tot een aanrader.

Het programma van het Moergestels Schoenenbal is een mix van muziek, dans, kolderiek vermaak en voordrachten. Alle programmaonderdelen hebben een relatie tot schoenen. Zo mag op een Moergestels Schoenenbal een optreden van mirlitonfanfare De Klomp niet ontbreken. Er is ook een optreden van een tapdanser en van de Moergestelse volksdansgroep. Heel bijzonder zijn de potpourri van liedjes over schoenen, de Moergestelse schoenenparade, het altijd verrassende optreden van Jan Smeets en van een dichter. Het Moergestels Schoenenbal eindigt met ene optreden van de bekende muziekgroep Just Four.

Het serieuze element wordt ingebracht door Pepijn van Bommel en Leo Boogaers. Pepijn van Bommel is van de jonge generatie Van Bommel, een broer van Floris. Hij wordt geïnterviewd over de schoenfabriek die Moergestel momenteel wereldfaam brengt. Leo Boogaers is een kenner van de geschiedenis van de Moergestelse schoenindustrie. Hij komt uitleggen hoe het kon gebeurden dat Moergestel een schoenendorp is geworden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *