WieKentKunst geeft gratis wandelroutes uit door Moergestel en omgeving

Mooie folder met Muiltjespad, Sandalenpad en Laarzenpad
Tijdens WieKentKunst is hij voor het eerst verkrijgbaar: een mooie folder met drie wandelroutes door Moergestel en omgeving. De routes hebben lengtes van vijf, tien en vijftien kilometer en ze heten respectievelijk Muiltjespad, Sandalenpad en Laarzenpad. De folder met een landkaart en routebeschrijvingen is gratis verkrijgbaar. De wandelingen blijven geldig, ze kunnen dus ook na WieKentKunst worden gelopen.

De drie wandelroutes zijn uitgezet door twee leden van de Mannenwandelgroep Moergestel. Dit clubje van wandelenthousiastelingen heeft zijn sporen al verdiend. De groep is verantwoordelijk voor de succesvolle wandelroutes rond Moergestel. Deze routes zijn herkenbaar aan groene pijlstickers.

De routes kennen een slim bedachte samenhang. De route van vijf kilometer loopt alleen door de bebouwde kom van Moergestel. Op de landkaart is aangegeven waar ooit schoenenbedrijven hebben gestaan of zich nog bevinden. Zo is deze wandeling een kennismaking met Moergestel Schoenendorp. De twee andere wandelingen sluiten steeds bij deze eerste wandeling aan. Welke wandeling je ook maakt, de vijf kilometer-wandeling door de bebouwde kom maakt er deel van uit. Het vertrekpunt van alle drie de wandelingen is de kerk aan het St.-Jansplein.

 

1 reactie op “WieKentKunst geeft gratis wandelroutes uit door Moergestel en omgeving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *