Meerdaagse fietsroute van Moergestel naar Hoegaarden

Gratis fietsrouteboekje van 14 pagina’s verkrijgbaar in Oisterwijk en Moergestel
In het Vlaamse dorp Meldert, gemeente Hoegaarden, is afgelopen zaterdag een meerdaagse fietsroute van Moergestel naar Meldert gepresenteerd. De route is beschreven in een veertien pagina’s tellend boekje. Dit is gratis verkrijgbaar bij Novy aan het Rootven 10 in Moergestel en bij de VVV in Oisterwijk.

De zorgvuldig beschreven fietsroute heeft een lengte van 350 kilometer. Door voor drie of vier overnachtingen te kiezen is deze route bij uitstek geschikt om een meerdaags fietsuitstapje te maken. De route voert door mooie Vlaamse landstreken over vrijwel vlak terrein en komt langs interessante plaatsen als Leuven, Aarschot, Westerlo, Diest en Tienen. Het eindpunt/keerpunt van de fietsroute is Meldert.

Dit dorp ligt in de gemeente Hoegaarden, bekend van het wereldberoemde witbier. Tussen Meldert en Moergestel bestaat een eeuwenoude band in het kader van de verering van de Heilige Ermelindis. Deze heilige uit de zevende eeuw is in Meldert gestorven. Haar relieken worden daar in een historische kapel bewaard. De laatste jaren is er een nieuwe, culturele uitwisseling tussen Moergestel en Meldert ontstaan.

Beide plaatsen en ook beide gemeenten Oisterwijk en Hoegaarden zetten sterk in op de ontwikkeling van het fietstoerisme. Moergestel timmert al jaren aan de weg als Fietsdorp. Vanuit deze achtergrond is de meerdaagse fietsroute ontwikkeld. In het gratis verkrijgbare boekje is niet alleen de route van Moergestel naar Meldert (vice versa) beschreven, ook van de plaatsen en bezienswaardigheden onderweg wordt allerlei informatie gegeven. De route is uitgezet door Hennie van Schooten die hier veel ervaring mee heeft. Het boekje is gratis verkrijgbaar zo lang de voorraad strekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *