Zilveren legpenning van de gemeente voor voorzitter Hennie van Schooten

Burgemeester Hans Janssen: ‘Altijd oog voor de medemens’
Voorzitter Hennie van Schooten van de Stichting WieKentKunst is vrijdagavond tijdens het openingsprogramma van WieKentKunst 2017 onderscheiden met de zilveren legpenning van de gemeente Oisterwijk. Burgemeester Hans Janssen reikte haar de onderscheiding uit. In zijn toelichting had hij veel lof voor Hennie van Hennie van Schooten die zich al meer dan twintig jaar inzet voor de gemeenschap.

Zelf had Hennie van Schooten in haar openingstoespraak al opgemerkt dat ze twintig jaar geleden het initiatief tot WieKentKunst om te kunnen integreren in Moergestel waar ze toen net een paar jaar woonde. Vanaf de oprichting is ze steeds voorzitter en de drijvende kracht geweest. Ook voor de jubileumeditie heeft ze weer veel werk verzet en schier onoplosbare problemen overwonnen.

“Het mooie van Moergestel wordt door WieKentKunst naar boven getild”, sprak burgemeester Hans Janssen waarderende woorden. “Knap gedaan”. Verder memoreerde de burgemeester dat Hennie van Schooten ‘altijd oog heeft voor de medemens die het moeilijk heeft’. Een aantal jaren geleden is Hennie van Schooten al benoemd tot Ridder inde Orde van oranje Nassau. Kenmerkend voor het handelen van Hennie van Schooten is dat ze altijd nadrukkelijk kiest voor een samen optrekken van de inwoners van Moergestel, Heukelom en Oisterwijk. Het door haar genomen reuzeninitiatief, gememoreerd door Hans Janssen, is daar een voorbeeld van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *