Versgebakken brood met naar believen gebakken spek, kaas of insecten (jammie!)

De mobiele bakoven staat weer op het St. Jansplein
Te midden van de infokramen op het St. Jansplein staat weer de mobiele bakoven van de WieKentBakkers. In deze oven wordt ter plekke op de traditionele manier brood gebakken. Dit brood wordt geserveerd met gebakken spek, kaas of insecten. Het beleg is uiteraard naar believen. 

De WieKentBakkers is een groep vrijwilligers. Ze noemen zich naar WieKentKunst omdat de groep ooit is voortgekomen uit het door WieKentKunst georganiseerde evenement rond tradities. Ze bouwden op een mobiel onderstel een exacte kopie van een traditionele oven zoals die vroeger bij zowat elke boerderij stonden. Deze oven wordt gestookt met musterd (takkenbossen).

Moergestels krekelbrood
Zoals eerder in Moergestelnieuws bekend gemaakt introduceert WieKentKunst dit keer insecten als voedsel, een nogal ongewone manier om eiwitten binnen te krijgen. Insecten worden wel het voedsel van de toekomst genoemd. WieKentKunst 2015 besteedt aandacht aan (huis)dieren. Dieren als varkens en koeien worden gehouden voor het vlees. Insecten zijn daar een alternatief voor. De WieKentBakkers serveren de insecten niet alleen als broodbeleg, ze bakken ook brood met deels krekelmeel (Moergestels krekelbrood) en ze serveren koekjes met wormen (Moergestelse wormenkoekjes). Deze bijzondere proeverij is gratis.

Receptenwedstrijd gerechten met insecten
Op zondagmiddag om 16.00 uur wordt in restaurant Bij Woud aan het St. Jansplein de winnaar bekend gemaakt van de door WieKentKunst georganiseerde receptenwedstrijd. Aan koks en keukenprinsen en – prinsessen werd gevraagd recepten met daarin verwerkt insecten in te dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *