Moergestelnaar kweekt ooievaars, kieviten en wulpen

Een ooievaarsstelleke op de schoorsteen van de familie Kuijs.(Foto: collectie Hans Kuijs)

Een ooievaarsstelleke op de schoorsteen van de familie Kuijs.(Foto: collectie Hans Kuijs)

Unieke hobby van Hans Kuijs
Tegenover ’t Stokske (restaurant Croy) aan de Heiligenboom beoefent Hans Kuijs een hobby die ook landelijk gezien behoorlijk bijzonder is: hij kweekt inheemse vogels als ooievaars, kuifeenden, scholeksters, grutto’s, kieviten en wulpen. Daarnaast houdt hij verschillende soorten ibissen uit Suriname, Amerika en Peru. Een gevolg van het houden van zijn in gevangenschap geboren ooievaars is dat een paar jaar geleden een koppeltjes wilde ooievaars op de schoorsteen van zijn woning neerstreek. Dit koppeltje verhuisde naar de overburen en bracht dit jaar drie jongen groot op de schoorsteen van ’t Stokske.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *