Kinderactiviteiten

Maak je eigen insectenhotel
Onder leiding van de vrijwilligers van De Zonnebloem, een trouwe partner van WieKentKunst, kunnen kinderen op zondag op het St. Jansplein eigen insectenhotels maken. Al het materiaal dat daarvoor nodig is, is ter plekke gratis beschikbaar. Een insectenhotel biedt onderdak aan insecten. Hiervan maken met name lieveheersbeestjes en vlinders gebruik. 

Maak een aquarium van een jewelbox
Een jewelbox is de verpakking van een cd. Deze verpakking is gemaakt van een soort kunststof die hard en doorschijnend is. Ivana Raaijmakers (20) en Mark Burgers (21), een jong stel uit Moergestel, heeft met deze jewelboxes een hartstikke geinige activiteiten voor kinderen georganiseerd. Op het St. Jansplein kunnen er aquaria van gemaakt worden. Echt, heel erg leuk!

Spelletjes doen met de eigen hond
Quiebus is een in Moergestel gevestigde hondenschool. Docenten van deze school zijn zondag op het St. Jansplein. Ze geven demonstraties en voorlichting en ze hebben voor kinderen een leuke spelactiviteit georganiseerd. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur zijn kinderen welkom met hun eigen hond. Deze activiteit is leuk voor zowel de kinderen als hun honden.

Schminken en er uit zien als een poes
Een immer populaire activiteit voor kinderen is schminken. Zondag op het St. Jansplein kunnen kinderen zich laten schminken zodat je er bijvoorbeeld uitziet als een poes. De Moergestelse dames die komen schminken kunnen dat heel erg goed. Zie hun namen in het programma.

Madelief ‘t Ballonnenvrouwtje
Op het St. Jansplein staat een fleurig beschilderd caravannetje. De bewoonster is Madelief ’t Ballonenvrouwtje. Vanuit haar ‘Ballonmobiel’ maakt ze voor álle kinderen de mooiste creaties van ballonnen. Omdat het nu WieKentKunst en dier is, maakt ze voor de kinderen dierenballonnen, maar geeft ook workshops en brengt theater.

Kinderkunstwerken brede school
In de brede school aan de Kloosterlaan kan op zaterdag en zondag een tentoonstelling worden bezocht. Op deze expositie hangen (en staan) gevarieerde werken die de kinderen hebben gemaakt van dieren. De jeugdige kunstenaars stellen een bezoek van de Moergestelnaren zeer op prijs.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *