Moergestelse vrijwilligersprijs voor Jan van Dijk

Tientallen jaren inzet voor Moergestel
De Moergestelse vrijwilligersprijs is vrijdagavond tijdens het openingsfeest van WieKentKunst uitgereikt aan Jan van Dijk. Als het ware aan zijn stoel genageld, zó groot was zijn verrassing, luisterde hij naar het voorlezen van het juryrapport door burgemeester Hans Janssen. En toen dan duidelijk was dat hem dit keer deze eer te beurt gevallen was, duurde het even alvorens hij opstond, verbouwereerd naar het podium liep en zich door burgemeester Hans Janssen liet huldigen.

Daarmee werd voor iedereen zichtbaar duidelijk dat Jan van Dijk een uit het goede hout gesneden vrijwilliger is. Iemand die zich uit betrokkenheid inzet voor de Moergestelse samenleving en voor wie een prijs of geld er niet toe doen, maar Jan van Dijk kon deze eer desondanks wel hooglijk waarderen. Toen hij eenmaal van de verbazing bekomen was, trok er een brede glimlach over zijn gezicht. Na afloop is hij door velen gefeliciteerd.

Telkens opnieuw blijkt hoe enorm breed vrijwilligers als Jan van Dijk echt alles doen voor de samenleving. Het is ondoenlijk om de schier eindeloze reeks van zijn taken en werkzaamheden te vermelden. Wat in ieder geval duidelijk wordt is dat de vrijwilliger van het jaar iemand is waar een organisatie gedurende vele jaren op kan bouwen. Zo’n structurele inzet is voor een organisatie van groot belang.

Van 1973 tot 1993 speelde Jan van Dijk voor Zwarte Piet. Gedurende twintig jaar zette hij zich in voor Jeugdbelangen St.-Jan. Eveneens twintig jaar was hij voorzitter van de carnavalsvereniging van de Tilburgseweg. Tien jaar lang gaf Jan van Dijk als vrijwilliger zijn krachten aan Den Boogaard. Ruim tien jaar verricht hij uiteenlopende werkzaamheden voor de parochie. Het was voor de zeventiende keer dat de Moergestelse vrijwilligersprijs, een initiatief van WieKentKunst, werd uitgereikt. De prijs (De Gèèselse Reus) bestaat uit een cheque van 250 euro en een bronzen replica van reuzin Ermelindis. De symboliek is dat een vrijwilliger, net als een reus, met kop en schouders boven de samenleving uitsteekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *