Erfgoedproject WieKentKunst beloond met 1.000 euro van Het groene Woud

Voorzitter Hennie van Schooten ontvangt de symbolische cheque van 1.000 euro uit handen van burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode. (Foto: Carel Brands)

Voorzitter Hennie van Schooten ontvangt de symbolische cheque van 1.000 euro uit handen van burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode. (Foto: Carel Brands)

Stichting besteedt komend jaar aandacht aan huisdieren
De Stichting WieKentKunst heeft 1.000 euro gekregen van Het Groene Woud. De symbolische cheque werd door burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode overhandigd aan voorzitter Hennie van Schooten. WieKentKunst besteedt komend jaar op de bekende eigen wijze aandacht aan huisdieren, van honden, katten en postduiven van de burgers tot koeien, kippen en varkens van de boeren en de buitenlui.

Het Streekfonds Het Groene Woud stelde 8.000 euro ter beschikking voor erfgoedprojecten. Het belang van cultuur historie wordt hiermee onderschreven. Het geld werd toegekend aan projecten die de cultuurhistorie beter ‘beleefbaar’ en zichtbaar maken voor bezoekers en bewoners van Het Groene Woud.

Oorspronkelijk trok het Streekfonds 5.000 euro uit voor deze actie. Omdat het aantal inzendingen (veertien) hoger was dan verwacht, werd het bedrag tot 8.000 euro opgetrokken. Dit betekende dat acht projecten met 1.000 euro konden worden ondersteund. Opvallend was dat drie van de acht gehonoreerde projecten in de gemeente Oisterwijk worden uitgevoerd. Behalve WieKentKunst vielen de Stichting Oisterwijk 800 SPOT en de beheerders van de joodse begraafplaats in de prijzen.

De toekenning van de 1.000 euro aan WieKentKunst onderstreept nog eens het belang van de stichting als erfgoedorganisatie voor Moergestel. Een aantal jaren geleden werd WieKentKunst om die reden onderscheiden met de provinciale Willy Knippenbergprijs. WieKentKunst organiseert jaarlijks een evenement voor en door de inwoners van Moergestel. De stichting moet werken met een zeer kleine budget. Voor voorzitter Hennie van Schooten was dat een reden te meer om blij te zijn met de 1.000 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *