WieKentKunst begint met avondvullend liedjesprogramma

‘Het Beestenhuis’ wordt gezongen en gespeeld door (vlnr) Jan Smeets, Martin Reuser, Yvonne Frijters en Theo Wouters.

‘Het Beestenhuis’ wordt gezongen en gespeeld door (vlnr) Jan Smeets, Martin Reuser, Yvonne Frijters en Theo Wouters.

Zaterdagavond 26 september in Den Boogaard en gratis toegankelijk
WieKentKunst 2015 met als thema de Moergestelnaar en zijn huisdieren begint op zaterdagavond 26 september met een avondvullend liedjesprogramma in Den Boogaard. In ‘Het Beestenhuis’ wordt op een ironische manier dierenliefde en dierenleed bezongen. Het door vier professionele kleinkunstenaars gebrachte programma begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk. 

Voorafgaand wordt de Moergestelse vrijwilligersprijs uitgereikt door burgemeester Hans Janssen. Na een optreden van de stadsdichter, een initiatief van WieKentKunst, begint ‘Het Beestenhuis’ van Theaterhuis Zuid.

‘Het Beestenhuis’ is een programma vol afwisseling, met teksten van Jan Smeets en muziek van Theo Wouters. Het wordt gespeeld en gezongen door Yvonne Frijters, Martin Reuser en Jan Smeets met achter de piano Theo Wouters. Deze vier artiesten hebben al vaker in het kader van WieKentKunst in Moergestel opgetreden. Jan smeets was verder onder meer betrokken bij de hoorspelen over Driekoningen die in de studio van MTV zijn opgenomen.

‘Het Beestenhuis’ neemt de dwaasheid op de hak, die ons denken en onze omgang met dieren kenmerkt. De hond, de kat, maar ook de slangen in het terrarium en de krokodillen in de kelder… ze zijn allemaal het slachtoffer van ons waanidee, dat dieren onze beste vrienden zijn. Naast satire zitten er ook ontroerende momenten in het repertoire van Theaterhuis Zuid, zoals het afscheidsliedje voor een overleden kater:

Dag lieve ouwe vechtjas
met dat befje om je keel.
Dag verlopen voddebaal,
een oog bruin en een oog geel.
Dag lieve ouwe vechtjas
met je oren coupe frisé.
Als iemand om jouw mauwen wil,
dan mauw ik met ‘m mee.

 

Vrijwilligersprijs wordt voor de vijftiende keer uitgereikt

Op zaterdagavond 26 september om 19.30 uur reikt burgemeester Hans Janssen in Den Boogaard de Moergestelse vrijwilligersprijs uit. Het is voor de vijftiende keer dan een vrouw of een man uit Moergestel deze eer te beurt valt. WieKentKunst roept alle Moergestelnaren op bij de uitreiking aanwezig te zijn.

“Vrijwilligers zijn zeer belangrijk voor onze gemeenschap”, aldus voorzitter Hennie van Schooten van WieKentKunst. De vrijwilligersprijs is een initiatief van deze stichting. De vrijwilliger van het jaar wordt onder auspiciën van WieKentKunst gekozen door een onafhankelijke jury.

De eerdere winnaars waren Eddie Hurkmans, Kees van de Loo, Jo Denissen-van Kerkoerle, Jo Denissen-van de Wouw, de Kerkhofgroep, Scouting St. Jan, Jacqueline Vis-van de Wouw, Kees Jansen, de Moergestelse omroep MTV,Corrie en Rien Ceulemans, EHBO Sint Christoffel, de vrijwilligers van de Zonnebloem, Ton van der Dussen en vorig jaar Dorris Rijnen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *