Op vleermuizenjacht in Moergestel

 

De gewone dwergvleermuis komt het meest voor in Moergestel. Het diertje weegt vier gram.(Foto: Jos Marcelissen)

De gewone dwergvleermuis komt het meest voor in Moergestel. Het diertje weegt vier gram.(Foto: Jos Marcelissen)

Avondwandeling door de natuur onder leiding van vleermuizenexpert Jos Marcelissen
Op donderdagavond 24 september kan in Moergestel worden deelgenomen aan een vleermuizenwandeling door de natuur. Tijdens deze wandeling laat de Oisterwijkse vleermuizenexpert Jos Marcelissen met behulp van sonarapparatuur letterlijk horen welke vleermuizen in de bossen op jacht zijn. Voorafgaand aan deze vleermuizenexcursie geeft hij een lezing over dit geheimzinnige dier. 

De lezing en de wandeling beginnen om 19.30 uur in Gildehuis ’t Stokske, Zandstraat 1 A. Deelname is gratis. De activiteit wordt georganiseerd door de Stichting WieKentKunst als onderdeel van een thematisch evenement over de relatie tussen mensen en huisdieren. Jos Marcelissen ziet een vleermuis als een huisdier.

Aan de wandeling die rond 22.00 uur eindigt kunnen maximaal twintig personen deelnemen. De organisatie hanteert het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. De bibliotheek is nauw betrokken bij de organisatie. Deelnemers kunnen zich opgeven via het mailadres: jeannejonkers@bibliotheekmb.nl

Een vleermuis is een zoogdier. Met een gewicht van vier gram zijn het vedergewichten. Wereldwijd zijn er 1.100 soorten vleermuizen waardoor één op de vijf zoogdiersoorten een vleermuis is. Nederland telt negentien soorten. Zeven daarvan leven in de regio Moergestel-Oisterwijk. Ze vliegen ’s nachts omdat ze dan jacht maken op insecten. De vleermuizenwandeling onder leiding van expert Jos Marcelissen brengt de deelnemers onder meer bij een paar vennen en bij vleermuizenkasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *