Receptenwedstrijd WieKentKunst voor gerechten met insecten

Insecten, een lekker hapje…..

Insecten, een lekker hapje…..

Winnend recept wordt geserveerd in Moergestels restaurant
Hoewel veel mensen bij het idee alleen al moeten griezelen, is het eten van insecten in opkomst. De Moergestelse culturele organisatie WieKentKunst haakt in op deze trend door een wedstrijd uit te schrijven voor gerechten waarin insecten zijn verwerkt. Een jury kiest het beste recept dat wordt bereid en geserveerd in het Moergestelse restaurant Bij Wout. 

De Stichting WieKentKunst organiseert elk jaar rond een bepaald thema een evenement in Moergestel. Het thema dit jaar is huisdieren. Grote huisdieren als varkens en koeien worden veelal gehouden voor het vlees. Insecten zijn een goed alternatief voor vlees. Dit deed de stichting besluiten tijdens het evenement op 26 en 27 september de bezoekers ook kennis te laten maken met insecten.

Samen met het bedrijf DeliBugs uit Lelystad wordt op het Sint-Jansplein in Moergestel een proeverij gehouden. Op het plein staat een mobiele oven waarin terplekke vers brood wordt gebakken. Dit kan worden belegd met insecten. Samen met het eveneens aan het Sint-Jansplein gevestigde restaurant Wout is een receptenwedstrijd uitgeschreven. De jury bestaat uit restauranteigenaar Wout Huijben, zijn chefkok Danny Schreuders en bestuurslid Corry Kastelijn van de Stichting WieKentKunst. Het beste recept wordt op 26 en 27 september op de menukaart gezet van restaurant Bij Wout.

Insecten belanden in Nederland steeds vaker op het bord. In andere landen zijn insecten standaardeten. In de wereld worden circa tweeduizend verschillende insecten gegeten. In Nederland gaat het onder meer om buffalo- en tribolowormen en sprinkhanen. Deze worden door erkende bedrijven gekweekt en verwerkt tot allerlei soorten voedsel, zoals gefrituurd of verwerkt in bitterballen. Insecten bevatten veel eiwit, in voegingswaarde vergelijkbaar met vlees van rund of varken.

Meedoen aan de receptenwedstrijd van de Stichting WieKentKunst is eenvoudig. Stuur de recepten naar info@wiekentkunst.nl. Geef ook een telefoonnummer. De recepten kunnen worden ingezonden tot en met zondag 20 september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *