Schoenenbal, van tapdans tot De Klomp en van een schoenpoetser tot Moergestelse schoenenshow

Het Moergestels Schoenenbal is tegelijk de opening en alvast een creatief hoogtepunt van het evenement Moergestel Schoenendorp. Op een humoristische manier aan elkaar gepraat door cabaretier Frank van Pamelen passeren allerlei onverwachte associaties met schoenen de revue.

Een leuk voorbeeld van een ‘schoenenrelatie’ is de Duitse tapdanser die studeert aan de Fontys dansacademie in Tilburg. Tapdans is een vorm van dans waarbij ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen. De dans is tegelijk een vorm van percussie. De tapdans is in de jaren ’30 van de negentiende eeuw in New York ontstaan.

Een groep van eigen Moergestelse bodem die niet mag ontbreken is Mirlitonfanfare De Klomp. Opgericht in 1938 is deze unieke groep een prachtvoorbeeld van levend immaterieel erfgoed. Moergestel weet zich cultureel rijk met De Klomp. Tijdens het Schoenenbal is er een optreden van een professioneel schoenenpoetser. Gegarandeerd hilarisch is de Moergestelse schoenenshow. Van een vijftiental ‘BM-ers’ (Bekende Moergestelnaren) moet aan de hand van hun schoenen worden geraden wie ze zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *